11/15/2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ?


ΤΟ ΑΥΚΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΝΙΟ (ΠΙΣΩ-ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ), ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ,ΝΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΧΕΙΡΑ,ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ.
ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΝΟ, ΜΥΪΚΟ ΣΠΑΣΜΟ,ΥΠΑΡΞΗ ΕΠΩΔΥΝΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ,ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ,ΟΠΤΙΚΕΣ-ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ,ΑΙΜΩΔΙΕΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΑ ΑΛΓΗ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ,ΖΑΛΗ,ΙΛΙΓΓΟΣ, ΝΑΥΤΙΑ,ΕΜΕΤΟ κ.α.
 ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
1. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΣΤΕΟΦΥΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΥΡΙΚΗ ΡΙΖΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
2. Η ΚΗΛΗ ΔΙΣΚΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.
3.ΟΣΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΜΑ,ΕΞΑΡΘΡΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΥΧΕΝΙΚΟΥ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥ.
4. ΜΥΙΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ.ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΠΑΣΜΟ Ή ΚΑΙ ΡΙΚΝΩΣΗ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΑΥΤΑ ΕΡΕΘΙΖΟΝΤΑΙ.

5.ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΕΣ ΚΑΜΨΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΕΥΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΡΕΘΙΣΟΥΝ κ.α.
Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ.